Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het aanmaken van een evenementprofiel of over het toevoegen van jouw evenementen op de sportevenementenkalender? Bekijk dan de veelgestelde vragen om te kijken of jouw vraag er tussen staat! 

Meest gestelde vragen

Waarom moet ik een clubprofiel aanmaken?

Zodat je zichtbaar bent op alle aangesloten platformen voor toekomstige sporters!

Om je clubprofiel op te slaan moeten alle verplichten velden ingevuld worden, waaronder de KvK naam en nummer, de algemene beschrijving, het logo en de headerfoto etc. Let op: het logo mag maximaal 150 x 150 pixels zijn. Daarnaast moet je boven het kopje 'opslaan' aanvinken dat je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring.

Typ minimaal 3 letters van de sport(bond) in het invulveld. Daarna verschijnen daaronder suggesties die je aan kunt klikken. Wil je meerdere sporten / sportbonden toevoegen? Vul ze dan één voor één in. Let op: je kan pas een sportbond toevoegen nadat je minimaal één sport hebt toegevoegd

Hulp nodig?

Heb je een vraag die niet tussen de veelgestelde vragen staat? Neem dan contact op met het NOC*NSF Sport Supportteam via de onderstaande knop. 

Neem contact op

Wat kan ik met een evenementprofiel?

Op deze manier kan je je eigen evenementen volledig beheren.

Evenementprofiel is een onderdeel van het sport.nl platform. Het inloggen gaat via de omgeving van sport.nl (sportprofiel). Uiteindelijk land je als gebruiker op de evenementenomgeving.

Jouw evenementprofiel dient geplaatst te worden onder één evenementaanbieder. Dat dient handmatig gedaan te worden en dat kost tijd.

Het voordeel hiervan is dat jij alle evenementen beheren die vallen onder de aanbieder. Dus ook het evenement die een ex-collega heeft toegevoegd. Handig hè?

Log in op www.evenementprofiel.nl en ga naar mijn profiel. Vervolgens klik je op 'mijn sportprofiel'. Als je naar beneden scrolt, zie je de optie account verwijderen. Hier kan je jouw account verwijderen.

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het maken van een evenementprofiel.

Hoe moet ik een evenement aanmaken?

Stap 1: Maak een sportprofiel aan of log hier in 

Stap 2: Jouw evenementprofiel wordt geactiveerd door het Sportsupport Team van NOC*NSF, dit duurt maximaal 2 werkdagen

Stap 3: Via het geactiveerde evenementprofiel kan een sportevenement worden aangemaakt en beheerd.

 

Door sportevenementen toe te voegen aan de kalender, staat jouw sportevenement in de schijnwerpers. Dit kan mogelijk leiden tot meer traffic op de event website en stijging in kaartverkoop.  

Klik hier om jouw sportevenement te zien schitteren op de landelijke sportevenementenkalender

Waarom worden er zo veel gegevens over mijn evenement gevraagd?

NOC*NSF wil graag een volledig beeld hebben van het sportevenementenlandschap in Nederland om nog grotere en mooiere sportevenementen naar Nederland te halen. 

Via deze gegevens kan er geleerd worden van evenementen, die in het verleden hebben plaatsgevonden, zodat evenementorganisatoren met behulp van de verzamelde gegevens beter geadviseerd kunnen worden.

Door gegevens met ons te delen krijg je ook inzicht in data/statistieken die voor jouw evenement mogelijk relevant kan zijn.

Door jouw evenementengegevens met ons te delen, krijg jij toegang tot statistieken die helpen om jouw sportevenementenaanbod te optimaliseren. Voor jouw sportclub zijn nu nog meer statistieken beschikbaar die je helpen om jouw aanbod te optimaliseren. Zo zie je bijvoorbeeld hoe jouw sportevenement het doet ten opzichte van landelijke sportevenementen.

NOC*NSF Sport Support

Hulp nodig met het aanmaken van een evenementprofiel? Of heb je vragen over het toevoegen van jouw sportevenement? Wij helpen je graag! 

Neem ook eens een kijkje op de 'Veelgestelde vragen' pagina. Misschien staat het antwoord daar wel bij. Kom je er echt niet uit? Dan kan je via de contactpagina jouw vraag stellen!